Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Lodě vzpomínek

Lodě vzpomínek

Dívám se na stěžeň lodi kterou jsem opustila
než souhvězdí nade mnou v dešti počalo krvácet
a světlonoš pošeptal noci že bývá pošetilá
když doufá že oheň nemůže ke stínům odkráčet

za rudým obzorem přetéká oceán mrtvých vzpomínek
do hlubin bez břehů kde vteřinu neprotne žádný svit
nevábný je kraj bez slunce prostý všeho jež pomine
předtím co obviníš mé srdce nechej ho kam chce odejít

vlny dávno zapomenutých slov kymácejí příbojem
střelky kompasů marně vzdorují proti vodní tříšti
lampa na zádi v dálce zhasla skrytá za mlhy závojem
jsem poutník bez lodě jen maják vyhlíží tu příští...
Publikoval(a): Desiré, 14.12.2017
Přečteno (219x)
Tipy (32) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Sonja la Rosa, Lindos, Adminak, Polux Troy, donne, barča1, Martin Havlíček, slunečnice69, Klarineb, Makaveli
ikonkaKomentáře (11)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti