Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**To je vám ale číslo

**To je vám ale číslo

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ale jinak je šikovnej...

~BAMBULÍN~
~~~~~~~~~~
Znám jednoho mladíka
to je vám ale číslo
zařídil si malý krámek
dveře má na heslo.
Je tam i reklamní cedule
na levné barevné bambule
tři...jsou za cenu dvou
dvě...za cenu jedné
a jedna zadarmo
no řekněte,není to výhodné?

I když se ty bambule
k ničemu nehodí
jistě si je v krámku
dnes rád někdo nakoupí
a přišije je na papuče
na čepici,šálu,rukavice
a kdo jich koupí moc
a vystačí s nimi
třeba až do Vánoc
nadělá z nich ozdoby
tím pak domov vyzdobí.

Jak tak koukám bílé zbyly
udělám si sněhuláka
postavím ho na parapet
ať se jen tak z okna kouká
místo očí dva knoflíky
místo nosu třetí dám
pusou z červené bavlnky
bude se smát,já ho znám.
Najednou si povyskočí
prý venku něco lítá
to jsou sluneční paprsky
ono právě svítá....

No tak dobrý den
usměje se můj bambulín
a dál se kouká ven.
Že nesněží dnes nebulím.

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 13.12.2017
Přečteno (106x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti