Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Krása

Krása

Čo je to krása?
Z čoho sa rodí?
Aký je krásny Ten
čo krásu tvorí?
Hviezdam dá dvory
galaxiám ostrovy
bleskom závory,
stádo superkopí navrství na kopy
nad priepasťou ničoho - čiernych dier.

Vezme Nič do dlane
formuje, stvárňuje
a do tváre mu dýchne Krása?
Možno v chcení povie,, Staň sa!"
Alebo On sám v kráse rozdáva sa?
K radosti Zeme, ľuďom na úver.

ON je fluidum, prelud, extáza.
ON všetkým stvorením prechádza
v spolužití so žitím.
ON -Boh je všetkej Krásy kód,
vesmíra účel, času chod,
života zmysel, cieľ a brod,
nebo i peklo...

Hoď do neho človek kameň, hoď.
Rozbiješ zem, krásu, život.
Všetko.
Aký má krása kód?
Obetavý, čistý život.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 12.12.2017
Přečteno (196x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Těkavý Vasil

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 10:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti