Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Loutky

Loutky

Johny_J Básně » o Lidech

Anotace: ... pohled na "závisláky" jako na loutky

Když tak procházím se
tmou noční ulice
najednou zastavím se
s úderem radnice

proti mě nějaký frajer
na hlavě kapuce
proč však má přivázány
provazy na ruce?

chvíli ho pozoruju
při jeho cestě tmou
a přitom uvažuju
kam provazy vedou

chůze je zastavena
těch týpků je tam víc
od ruk jim vedou lana
oni necítí nic?

někam vysoko k nebi
se lana spínaly
však žádní kolemjdoucí
si jich nevšímaly

tam nahoře na mraku
seděli závislosti
provazů, lan na ruku
měli uvázáno dosti

první cigaretu měla
ze které stoupal dým
tak ta mi připomněla
co já už dávno vím

že jednou bude běda
těm co znaj nikotin
ať mladý nebo děda
že skoncuje to s ním

druhá tam na lžíci
herák si vařila
a při hřbitovní svíci
stříkačky plnila

provázků však smotek
tak velký neměla
však slušnou sbírku loutek
i ona vlastnila

byla tam ještě jedna
ne zrovna nejmenší
na pohled velmi pěkná
však nebyla zdejší

v ruce provazů smotek
na hrudi nápis "WOW"
i ta však měla loutek
velmi slušný chov

každá z těchto těžkých
lidských závislostí
má na provázku svojich
lidí vcelku dosti

a každý pohyb od ní
přenese se rychle
na ubožáky pod ní
jako loutky splihlé

však někteří se brání
jejich vlivu shora
ve smyčce nemá stání
jejich ruka holá

k těmto lidem žádné
provazy nevedou
a proto věci krásné
vytvořit dovedou
Publikoval(a): Johny_J, 4.2.2011
Přečteno (265x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, Mirastus, Sonja la Rosa, Martin Havlíček, only-me

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 02:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti