Tajemno
Tajemno
Anotace: Tajemno v nás, jež po probádání vědou zcela vymizí.
Skrývá se v každém z nás
pohltí ho jednou čas?
Třeba jej zcela odstraní
a nikdo z nás již nebude
tajemný.
Věda vysvětlí pojem "duše"
vše popíše a fakta dodá
a člověk tohle netuše
zcela se jí poddá.
Věda, či nevěda?
Člověk ví, že neví
vědec bádá, leč neuznává
a ničemu bez důkazů
neuvěří.
Je to však dobře?
Neřekla bych
občas je lepší věřit
a oddat se touze
jen a pouze
být.
Publikoval(a):
Jera_lu, 6.12.2017