Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Indiáni

Indiáni

Žijí svůj život
Neznají strach
Nevědí o tom
Že změní se v prach

Jak je to možné
Že z jejich těl
Stanou se terče
Neúprosných střel

Proč nemůžou žít
Klidný spánek mít
Zbraně musí vzít
A bojovat

Proč tolik zkusí
V ohni se dusí
Své bližní musí
Pochovat

Proooč – nemohli dál žít
Proooč – nemohli žít
Proooč – nemohli dál žít
Proooč – pro cizí chamtivost zemřít

Proč se to stalo
Manitou se jich vzdal
Do rukou vrahů
Svůj lid odevzdal

Před sebou vidí
Ženy umírat
Ale bez pušek
Co mohou dělat

O všechno přišli
A do boje šli
Aby v něm našli
Věčný klid

Domov ztratili
Krví platili
Svou zemi museli
Vyklidit

Proooč – nemohli dál žít
Proooč – nemohli žít
Proooč – nemohli dál žít
Proooč – pro cizí chamtivost zemřít

Plno krve
Plno krve
Všude já jen vidím

Mrtvá těla
Mrtvá těla
Hrobové ticho slyším

Proč nešli vstříc
Své budoucnosti
Ale stali se
Minulostí

Proooč – nemohli dál žít
Proooč – nemohli žít
Proooč – nemohli dál žít
Proooč – pro cizí chamtivost zemřít

Indiáni – to oni
Indiáni – jen oni
Zaplatili svojí krví
Indiáni – zač oni
Indiáni – proč oni
To každý běloch ví
Publikoval(a): Hugozhor, 2.2.2011
Přečteno (599x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Rezervé, CULIKATÁ, donne

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 19:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti