Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vzpomínky a tři přístavy

Vzpomínky a tři přístavy

Les.ben Básně » ?nezařazené?

Anotace: Život člověka v proměnách.

Smutná i veselá minulost
pláč a vzlyk
vítají okamžik
kdy přijde nekonečný mír a klid.

Mé vzpomínky
jsou jak plachetnice bílá
rozmáchlé paže
radostná mladická síla.

Mé vzpomínky
toť plachetnice bílá
jež s přístavy slunečnými
dávno se rozloučila.

Přístavy v nenávratnu mizí
ale tam v dálkách kdesi jsou
a nikdy, nikdy nebudou mně cizí.

První přístav
úsměv maminky
jež dobrý vítr přeje
a taťkův pohled
přímou cestu ukazuje.

Druhý přístav
vlahý večer
nespočetné hvězdy
červánky noční
žhavá láva vysokých pecí
tichý náraz těžní klece
toť rodný kraj
krajina mého dětství
ze všech je nejkrásnější
a ve vzpomínkách krásní ještě víc.

Třetí přístav
opět vlahý večer
hvězdy čarokrásně září
jsou mé písně a mé první lásky
tak vzdálené a přece živé
jasné, něžné oči
polibky mé milé.
Publikoval(a): Les.ben, 27.11.2017
Přečteno (59x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Desiré, děda včela, slunečnice69, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti