Správná doba
Správná doba
Anotace: Věci, které nám přijdou naprosto běžné, ale vždy to tak nebylo
Řekne mi někdo
jak by jsem žil
kdyby mi lustr
nesvítil.
Kdybych musel místo zmáčknutí
tlačítka, jak nekňuba
se zprávou těžce vyslat svého
poštovního holuba.
Kdybych se musel v jeskyni
před větrem krýt
místo abych doma u topení
mohl v klidu snít.
Kdybych já na neštovice
naposledy vzdych
místo aby mi doktor
očkování pích.
Kdybych si místo koupě
masa v krámu
musel lovit mamuta
od večera k ránu.
Doba běží rychle
rok co rok
v před dělá skoky
zpátky ani krok.
A jak mohli lidé
ve starších dobách žít
nemůžeme mi dnes
už snad ani snít.
Publikoval(a):
Hášaša, 26.11.2017