Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Oči

Oči

Les.ben Básně » ostatní ...

Anotace: Oči jsou krásné, jsou-li odrazem myšlenek, je-li vidět, že se za nimi něco děje.

Chtěla mít oči jako modrý len
však Francouz řekl klidně non
takové smí mít jen Manon.

Zahleděl se v ně ale víc
klid ztratil a potichu říkal
Manon jen rozmar v očích měla
však z Tvých se na mě dívá
zarputilost i něha
smutek i touha vzletně žít.

Jsou obrazem tvých myšlenek
citů,zvědavosti i hněvu,
bezradnosti i jistoty.

Jsou v nich májové hvězdy,
vůně šeříku a jeho krásy.
Publikoval(a): Les.ben, 24.11.2017
Přečteno (297x)
Tipy (18) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Malce, Desiré, Makaveli, Lipová, gogol, Marcone, slunečnice69, Gaia., děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti