Zvon
Zvon
Anotace: Copak chci příliš? (podzim 2009)
I v dnešním perném dni tluče
zvon, kterému dávno vytrhli srdce.
I v dnešním příšeří se hledá
láska, která je stejně němá.
Asi se dívám příliš
mezi řádky,
stále mám svou chuť
věřit na pohádky.
A dívám se zpět
na uplynulé pátky,
na neděle a svátky,
do dětských let.
Chci zase slyšet zvon,
když nocí hřmí jako hrom,
chci zase vidět strom
s listy a květy,
už nestačí mi
shnilé pařezy.
Jako vykácený les,
jako prázdný zvon,
takový svět je dnes.
Svět stůně.
Světla už to ubírá i luně.
Němý zvon křičí z plných plic,
já nechci přece víc
než náruč přátelskou,
lásku pozemskou
mezi lidmi.
Publikoval(a):
Baruet, 1.2.2011