Podzimní dítě
Podzimní dítě
Stará zimní paní
vzhůru ještě není
a krásná dívka Léto
před chvílí šla spát
V roční době této
už vítr začal vát
a podzimní dítě
v mlze uvidí tě
v plášti z vraního peří
v závoji z jeřabin
Tak pod holými keři
a v hnízdě jeřábím
podzimní dítě spinká
a v dešťových linkách
učí se malovat
a za chladného rána
zem sněhem cukrovat
V očích mu létá vrána
v barvách si libuje
- než za podzimním dítětem
listopad připluje
Publikoval(a):
glacier, 20.11.2017