Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ani smrt

Ani smrt

Baruet Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: Vím, že nikdo neumírá navěky

Ani smrt nerozdělí
krásné chvíle, co tu byly.
Ani smrt nevymaže
vzpomínky na Tebe.

Tiše vzpomínáme
na to, co už nevrátíme.
V slzách usínáme,
vstáváme v mlhavém probuzení.

Včera byl jsi tady,
dnes už nic tu není
a přece jsi s námi,
smrt nás nerozdělí.

Věřím, že máš křídla,
že jsi jen na chvíli usnul.
Bez rozloučení, bez objetí
odcházíš tam, odkud se nikdo nevrátí.

Dnes Ty a zítra možná já,
jak je duše křehká.
A naivita lidská,
jak je bláhová.

Rozplakal se měsíc,
uvadly růže,
co člověk před Boží vůlí zmůže,
vyhaslo teplo Tvé kůže,
ale Tvá duše
žije.
Publikoval(a): Baruet, 1.2.2011
Přečteno (512x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Raven-san, Rezervé, koala-pancake, CULIKATÁ, donne

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti