Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Hudebník

**Hudebník

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: jen tóny o počasí...asi

~~~~~~~~
Poruč strunám
můj milý hudebníku
ať zahrají jen muziku
o lásce a milování
o slunci a vinobraní
o životě umírání
o všem o čem nemám zdání
než se struny naladily
sem tam vrzly,zabručely
hudebník má šedý vlas
jen struna vrzne
že by z nás?

Ten hudebník neporoučí
smyčec raději zaučí
a na strunách staré basy
zahrál tóny o počasí,
jako vítr z dálky
hudebník lepí noty do obálky,
na violu hrál teplý vánek
na housle polibek od líbánek
a teď se zlobí kytara
ráda by si taky něco zahrála.
Třeba jen Dajánu u ohně
tady máš trsátko,vem si mě
a na čundru se to hrálo
ne,to se mi nezdálo.

Struny má i mandolína
na ni hrál strýc z Hodonína
my zpívali a tancovali
ze sklípku vínko ochutnali.
Harfu si na palec málem postavila
v orchestřišti teta Dalimila
asi by zapěla i áááááárii
a já už končím tuto „férii“.
Strunám už hudebník neporučí
raději se obuje do papučí
a pak si v křesle houpacím
povídá,jsem starý
k hudbě se už nevracím…

Stará se teď o psa a kočku
já na závěr mé básně
udělám tečku...

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 14.11.2017
Přečteno (120x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mari13, děda včela, Polux Troy, gogol

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 14:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti