Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vlčí mák

Vlčí mák

Klarineb Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Báseň věnovaná Dni vzpomínek... http://www.epochtimes.cz/2017110923875/Vyroci-11.-11.-Vlci-mak-symbol-valecnych-veteranu.html

Vlčí máky v krvi planou
na flanderských polích
za ty mrtvé slzy skanou
po tuhých krvavých bojích

pot a krev se do půdy vpijí
pro ty, co padli v bitvě, válce
stopy bojů deště rychle smyjí
výstřely i křik utichnou v dálce

Vlčí máky nesou tóny vzpomínek
abychom nikdy nezapomněli
zapálit v srdci světla plamínek
a mír uvnitř i venku navždy ctili...
Publikoval(a): Klarineb, 10.11.2017
Přečteno (358x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Mirastus, Makaveli, gogol, Desiré, Lipová, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 21:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti