Podzimní tóny
Podzimní tóny
Anotace: V trávě leží suchý list, můžeš si v něm tajně číst
Podzimní tóny
Podzim ptá se sedmikrásek
na výčet svých loňských lásek.
V trávě leží suchý list,
můžeš si v něm tajně číst
o tom, co se právě
děje v mojí hlavě.
V hlavě zní mi tklivé tóny,
co mi hrají žluté stromy.
Opadají zítra k zemi,
nevrátí se do větví,
a tak smutno je mi
i mne, strome, podetni.
Jsem jak suchý lístek,
vítr si mne k zemi nese
a pár loňských lásek
po větru se nese.
Mám tě ráda podzime,
ani mne to nemine,
co zežloutne ve větvích,
opadá si tiše z nich,
a pak v zimě na pěšině
objeví se bílý sníh,
mám tě ráda, ale
vím, že s tebou nezůstanem.
Čas v nás plyne kuředu,
po úterý na středu
a já, Lásko, tvoji mysl
jinotaji opředu.
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 22.10.2017