Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ruské vlaštovky

Ruské vlaštovky

Klarineb Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Už zase přiletěly poslice z daleka...

Ruské vlaštovky zasypaly nebe
v kontrastu s mlhou černobílá zebe
podzim se ujal plnou silou vlády
jako každý mívá i on své nálady

někdy z něj chlad přímo mrazí
psí víno se v loudavě po zdi plazí
pavučiny myšlenek visí v provazech
chycené mouchy už ztratily dech...

Jindy zas babím létem podzim nás vábí
jako Sirény námořníky ke svému ostrovu
často trosečníci podlehnou krásnému zpěvu
černými chmury zní písně z druhého břehu

ruské vlaštovky táhnou z nesmírných z dálek
strom obsadily stovky krákavě černých křídel
poslové zimy, smrti, beznaděje a táhlých válek
v krajině duše se zase na dlouho zabydleli

fascinující divadlo v mracích vítr pohlcuje
úžas i strach se mísí v koktejlu barev a vůní
a v nápoji zapomnění bárka mysli lehce pluje
pošmourná nebesa znovu a znovu slzy smutku roní

tiše doufám, že jaro jednou přijde...
Publikoval(a): Klarineb, 22.10.2017
Přečteno (261x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, Desiré, Bezhlavý rytíř, Lipová, Mirastus, Mari13, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti