Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kost v krku

Kost v krku

Hášaša Básně » Srandovní

Anotace: Co se může při nepozornosti stát...

Jednoho dne k večeři
měl jsem doma rybu
to jsem ještě netušil
jakou dělám chybu.

Byl to amur, ryba dobrá
hodně jsem si pochutnal
nikdy by mě nenapadlo
že by mi snad zabrat dal.

Jedna malá nepozornost
k neštěstí mi stačila
aby se mi do krčíku
řádná kůstka zaryla.

Moc jsem se jí nevěnoval
pak jsem čekal nemoci
angínu nebo snad kašel
nevěděl jsem pomoc si.

Dva dny z krku vyčnívala
jídlu dělala závoru
až zašel jsem si za doktorem
aby jí vyndal, potvoru.

Pan doktor byl šikula
hbytě po ní sáhl
chirurgickým peánem
kostičku vytáhl.

Když byla kost venku
bolest ta mě přešla
dodnes jsem však nepochopil,
jak se tam kůstka vešla.

Proto vždy si pomatuj
když ryby jdeš jíst
nikdy by sis neměl
maso s kostí splítst!
Publikoval(a): Hášaša, 21.10.2017
Přečteno (799x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Áďulinka, Zadek, Martin Havlíček, gogol, děda včela

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 23:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti