Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Fink

Fink

Klarineb Básně » ostatní ...

Anotace: Pokus do slov zachytit atmosféru jednoho koncertu... https://www.youtube.com/watch?v=dd8IGvbUQy8

Ponořit se do melancholických snů
v dýmové stínohře intimního dusna
slyšíš i špendlík o zem lehce cinknout
a nebeská klenba je ti náhle těsná...

V rozevlátých pomalých rozjezdech
hudba osekaná až na kost tě nechá
na svých křídlech klouzavě plout
v dusivé nostalgii chceš se nadechnout
zpěv syrově roztrhaný tepe ve zdech

...Jsi prach a v prach se obrátíš...
V ozvěnách, smyčkách a dozvucích sníš
ucítíš pád a ponor do dumavých hladin
tóny se vyšvihnou z nekonečných hlubin

...Každý má někdy svůj těžký den
tak někoho obejmi a netrap se jen...
v mlhách se potápíš a noříš ven
v melodii tak naléhavě gradující
z polštáře vykukuje potrhaný sen
v atmosféře tak ledově mrazící

smích a slzy se náhle v jedno protnou
světýlka reflektorů si razí cestu tmou
zasněné hudební spodní proudy zní
svou temnou hrou
vrství se, zesilují, prodlouží a nakonec vypnou...
Publikoval(a): Klarineb, 18.10.2017
Přečteno (71x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Mari13, děda včela, slunečnice69, Martin Havlíček, Makaveli, Mirastus, gogol, Lipová

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti