Pátek třináctého
Pátek třináctého
Anotace: Zamyšlení nad tímto "nešťastným" dnem...
Říjen píše třináctku a k tomu vládne pátek
prý smůla, zmatek, neštěstí dnes slaví svůj svátek...
Třináct mužů u jednoho stolu naposledy večeří
že zrádce s nimi sedí tomu nikdo nevěří
a pomsta chutná často víc než sladce
když závist ohlodala srdce francouzského vládce
templáři se do očí podívají smrtce
pohár pádu na dno chutná tak trpce...
Smůla se lepí na paty i na duši
zlatavé slzy z listí vítr rychle osuší
slunce
točí se ve víru podzimního
tance
oblaka dál bez zájmu líně plynou
světlo a stín tonou nad hladinou
v objetí
jednou smůla konečně odletí
pátek nepátek
pro nový život je to ten nejlepší začátek...
Publikoval(a):
Klarineb, 13.10.2017