Měsíc
Měsíc
Měsíc zas dorůstá
a krajina pustá
jej zdobí i hyzdí
Měsíc mechem obrůstá
zelený za zdí
a Venuše rudá
studem se zapýří
a tance netopýří
uvidím z okna
když noci spadne
z vlasů lokna
až zhasne svíčka
zbyde černota
nočního sukna
nebo prázdnota
zavřeného víčka
smutek se usadil
na srdci jako lógr z čaje
a oponou ho zakryl
veselý smích nahradil
touhou slepenou...
Publikoval(a):
Klarineb, 11.10.2017