Rozhovor s tichom, Kto žije
Rozhovor s tichom, Kto žije
ROZHOVOR S TICHOM
Zhováram sa s tichom.
Ticho hovorí.
Moje Ja do mňa ponorí
a nečujne rozpráva.
Tu ma pochváli
tu ma pokára
zblúdenú myseľ napráva.
Počúvam, mlčím.
Pýcha vo dne pyšná
mi kričí:
Si málo.
Si Ničím.
KTO ŽIJE
Kto žije, žiť musí
i keď sa mu hnusí
bremená života vliecť
a často bežať klusom.
I keď človek dáva silu
rozličným pokusom
vždy je v mínuse.
Zriedkavo ráta s plusom.
Život je taký.
Podráža ľuďom nohy, hlavu.
Nevzdáva vďaky.
Anna Vodičková
Publikoval(a):
anna41, 10.10.2017