Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pryč se splíny i stíny za oknem!

Pryč se splíny i stíny za oknem!

Marie Bernadeta Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Pryč se splíny i stíny za oknem! Kéž radost z léta zůstává si v srdci mém!

Pryč se splíny i stíny za oknem!


Za oknem mým jsou stromů stíny,
život můj plyne, dny míjí.
Příroda plody vydává
a je v ní vidět únava.

Když setmělo se venku,
je čas si vypít sklenku
a stíny nechat za oknem,
spíš radost v srdci svém
podržet si ze dnů světlých,
zas zjara vrátíme se do nich.

Když nálada smutná zmocňuje se duše,
tam za sluníčkem, vím, že kluše
jak věrný koník můj,
ty stíne černý za oknem si stůj
a nechoď do jídelny,
ani do ložnice
nikdy více.

Pryč se splíny i stíny za oknem!
Kéž radost z léta zůstává si v srdci mém!
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 9.10.2017
Přečteno (177x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: slunečnice69, děda včela, Mirastus, gogol, Klarineb

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 01:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti