Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Věž

Věž

slunečnice69 Básně » ?nezařazené?

Anotace: Věž na hradě Kokořín.

Věž

Vysokou věží stoupala jsem
po schodech,co vedly k oblakům.
Z té výšky byl krásný pohled
na podzimní krajinu.Koruny
stromů ve zlatě na špičkách
smrčků šišek nepočítaně.

Na věži vítr vál vlasy mi
cuchal.Oblaka nad hlavou
a pod sebou hloubku ukrutnou.

Vyšla jsem tisíc schodů a
byla k obloze blíž.
Necítila jsem zemskou tíž.
V té hloubce pod sebou
nechala jsem svoji bolest
ukrutnou.

Na věži vítr vál svěží vzduch
mi do plic hnal.Bylo tam
nádherně blíž k bráně nebeské.

Když kráčela jsem zpět
zemská tíž na mě dolehla
mou duši dusila.Ocitla
jsem se v hloubce ukrutné
kde žádná láska nekvete.
Publikoval(a): slunečnice69, 9.10.2017
Přečteno (36x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Amelie M., Klarineb, Mirastus, děda včela, Lipová, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti