Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Den už se loučí

**Den už se loučí

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: a tak dobrou noc...

~~~***~~~
Tam je slyšet...
jak ve vánku se z večera
i to listí chvěje,
den už se zvolna ukládá ke spánku
a "dobrou noc"
slunce přeje.
Pak v rudé záři červánků
i ryby
si přestaly v jezírku hrát,
v úkrytu z pestrých kamínků
dnes v noci budou
asi spát.
A brzy
dozněla i ta píseň ptačí
každé hnízdo
se v pevnost promění,
ty malé si pod křídla máma strčí
před lovci je v noci ochrání.
Jen ten zvonek ve skalce
se ještě nezavírá,
má jednu včelku v květu
poslední pyl honem,honem sbírá.
Dobře ví že v bezpečí je tu.
Zvonek
však déle čekat nemůže
až se zavře,kdo včelce pomůže?
Tak se ten zvonek naklonil
a v poslední chvíli
tu pilnou včelku vyklopil.
Nespadla do skalky
nebojte se,
hned křídly zamává
a vznese se,
do svého úlu si letí
cestou ji červánky
trochu posvítí.
~~~~~~~~~
Den už se loučí
vítá se s nocí,
noc rožne hvězdičky
jako ty lampičky
a hlídá tak
všechny spící.
~*~*~*~*~
Publikoval(a): Květka Š., 9.10.2017
Přečteno (89x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, gogol, Mirastus, děda včela, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti