Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Střapce k rýmě

Střapce k rýmě

Mari13 Básně » ?nezařazené?

Anotace: Jedna pro děti... zase mají rýmu a spol.

Stříbrný střapce blejsavě svítí,
sebraly loukám barevný kvítí.
Čaj proti kašli, čaj proti rýmě,
jitrocel našly i prasátka v zimě.

Vařím Vám z něj čaj, i když bude máj,
beze všech splínů všichni máme rýmu.

V krabičce máte korálky z ledu,
krystaly medu, lenivou středu,
slzičky rosy, peří a pštrosy.
Holčičky vědí, co se teď nosí.

Kvítí se houpe holčičkám v uších,
děda jim loupe pomeranč s duší,
aniž to tuší, aniž co tuší -
všechno se spraví, zas budete zdravý!

Vařím léčivý čaj, i když bude máj,
beze všech splínů všichni máme rýmu.
A kdo půjde včas spát, nemá se čeho bát...
Publikoval(a): Mari13, 8.10.2017
Přečteno (49x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, děda včela, Klarineb, gogol, Mirastus, Desiré, Kytka62, Makaveli

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti