Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zajíček

Zajíček

Sandra Bullock Básně » Smutné

Anotace: začátek konce nebo konec začátku

Zajíček

Utíká zajíček, strachy se třese
hrůznou zprávu s sebou si nese
neví co s ní, komu ji říct
nemá naději udělat víc.

Zajíček tápe, kličkuje v poli
jen tvářičky slzy mu solí
běhy má zchromené, sílu žádnou
před sebou pěšinku zrádnou.

Kam jen ho cestička vede
za stromem divoká kočka přede
v dáli černý vlk vyje
konec je, konec, už se neukryje.

Děs v očích a chaos v hlavě
panika převládla ho hravě
rozum někde frontu stojí
v tom kabaretu už neobstojí.

Ať běží doleva, ať běží doprava
všude tma děsivá a dravá
události mají spád rychlý
uragán mísí se s vichry.

Klopýtl zajíček jednou a znovu
podléhá nerovnému života lovu
choulí se do klubka někde tam v brázdě
nad propastí se houpe jak na vysuté hrazdě.

Sbohem všem, co zajíčka rádi měli
Sbohem všem, co mu něco říct chtěli
Sbohem i těm, co na něj už zapomněli
Sbohem, už vám úsměv nenadělí.
Publikoval(a): Sandra Bullock, 5.10.2017
Přečteno (216x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mari13, michaela07, gogol, Kytka62, děda včela, Lipová, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 17:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti