Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vánoční

Vánoční

Baruet Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Psáno v poslední adventní pátek za mrazivého večera

Ráno vypila jsem doušek štěstí
a má duše se v závěji topí,
vločky se mého ducha chopí
a ruce zatínám v pěsti.

Snad bílý prach vzal vzpomínky,
snad nový život ukázal,
možná náruč nároků a záminky
klíčem bez zámku zotvíral.

Na modrém nebi bez mráčku,
v krajině zasypané sněhem,
klopýtám, řežu zatáčku
udýchaná životním během.

Nad vločkou vločka řine se,
jak padá do závějí,
zamrzlé staré okenice,
uvnitř svým teplem hřejí.

Teplé jazyky ohně v krbu,
pohled na zimní krajinu,
a jemné ticho klidu
kolébá ke spánku.

Jak duši rozechvívá,
jak koledy v uších zní
ten jemný tanec vloček,
dnes vánoční nevšední.
Publikoval(a): Baruet, 28.1.2011
Přečteno (2225x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Rezervé

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 10:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti