Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Laťka

Laťka

Divoce kadeřavý proud vodních vlasů.
Řeřavě červený sluneční kotouč na konci jasu
zapadá (jako tok času) hlouběji než snesu.
V nocích, kdy mi nedá usnout jeho horkost,
bělavá tříšť v očích a ctižádost,
závoru v sobě, vysokou laťku,
snížím tak dolů, jak můžu.
Ty odhozené dary, rozpité do mateřství
- jen já vím, jak to není,
a že mě bozi chtějí
prázdnou a tichou, vypitou.

Když nebe zakáže soucit s živým,
nízké nebe, těhotné zlobou a údery,
spadne na nás všechny.
A zrcadla roztříští naděje příští
na milování bez ptaní a dotýkání bez lhaní.
Pro mě, i pro děti. Pro nás všechny.
Publikoval(a): Mari13, 27.9.2017
Přečteno (51x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., Amelie M., slunečnice69, Desiré, gogol, Mirastus, děda včela, Klarineb, Lipová, Trubka Petr

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti