Svítání
Svítání
Už svítá
a propast se otevírá,
už svítá.
Už září
a knoflíky rozepíná.
Knoflíky zlehka rozepíná
a noční světlo
dovnitř pouští,
do zlatého lůna,
do zcuchaného houští.
A jemně se nadechuje,
pak vyfukuje kouř
a v nočním svitu
strom se chvěje...
Víčka se třesou,
den oči otevírá,
pohřbívá noc
a sílu ticha,
co jí ještě zbývá...
Publikoval(a):
Michelle.Morrigan, 18.9.2017