Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kamenické jeřabiny

Kamenické jeřabiny

děda včela Básně » o Lidech

Anotace: Jen tak ...

Na podzim se pohled tají,
jeřabiny rudě zrají,
jak korálky v stromech září,
toť rubíny na oltáři.

Kamenické ženy zase,
daly vzniknout této kráse,
ke kapličce je vsadily,
novou alej vytvořily.

Často slyšet zpěvu chór,
opět zpívá ženský sbor.
Jeřabiny sobě zove,
zpívá písně starší, nové.

Jsou to ženy z vesnice,
pějí jako slavice.
V Kamenici Jeřabiny,
význam slova je i jiný.
Publikoval(a): děda včela, 15.9.2017
Přečteno (132x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Kajan, Martin Havlíček, Mirastus, gogol, Amelie M., Lipová, Makaveli, Klarineb, Kytka62

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 23:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti