Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Čas

Čas

C.I.F Básně » o Lásce

Anotace: Kéž bych tak mohl...

Kéž bych tak mohl já polapit čas,
a všechny sny s ním - chvíle nám dlouhé,
skrýti je v maličké - krabičce pouhé,
a pak den co den slyšet tvůj hlas,
zas býti přítomen svědkem těch krás.

A sen jenž mi v životě zapovězen,
s ním dny i měsíce co zmizely,
by znovu pak byli mi zjeveny,
bych žil tokem jeho neomezen,
kdyby tak byl on můj vezeň.

V žaláři ze dřeva polapen,
bych chytal jej znovu a zas,
a znal bych i směr jeho tras,
bych nebyl více jím překvapen.

A až měl bych všechen co má svět,
on možná pak mohl by smět,
zas' vrátit mi tě zpět.
Publikoval(a): C.I.F, 8.9.2017
Přečteno (289x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: TrvaLenka Zjevná, Lunae, Bezhlavý rytíř, gogol, Desiré, Mirastus, slunečnice69, Klarineb

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 06:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti