Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Užij si ticho

Užij si ticho

Užij si ticho
pak možná uvidíš
svět v mých očích

uslyšíš srdce tlukot
a budeme si blíž
ticho ve tvých krocích

už dávno neslyšíš...
Užij si ticho
v hlučných dálavách

tvůj kříž
světí slunce východ
v nejrůznějších podobách

ponoř se do ticha
tam někde v hloubi tebe
svítání do okna tepe mříž

světlo do očí píchá
jako do vlasů ostrý hřeben
když se spánku zpronevěříš

projdi pod branou ticha
a křídla andělů zahrají
ten nekonečně krásný chorál

z nebeské klenby střecha
zdvíhá se za tebou potají
ruce sepnuté jak mořský korál

ticho pokoj a mír
v mysli se usídlili
užij si ticha

bez zbytečného klečení
modlitby se sypou
užij si ticho v mlčení
Publikoval(a): Klarineb, 1.9.2017
Přečteno (123x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Desiré, Malfelica, Bezhlavý rytíř, Lipová, Mirastus, gogol, děda včela, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti