Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pohlednice z dovolené

Pohlednice z dovolené

Skály a stromy, světlo a listí.
Paprsky tříští zelený svět.
Kameny písku - čáry moře,
minulost mezi prsty klouže:
hebký bílý prach.

Třešně s oranžovými klíny počátku zimy.
Jabloně a lípa srdčitá,
temně zelené a lesklé,
kůra s šedými odlesky.

Mraky táhnou po obloze nebe,
poslední vedra s chladným větrem
z oraných polí podzimu.
Poslední kroky po prašných cestách,
poslední otázky letošního léta
před příchodem tajemství
dny zastírajících mlh.
Publikoval(a): Mari13, 31.8.2017
Přečteno (160x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Desiré, Bezhlavý rytíř, Lipová, Klarineb, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti