Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Léto, díky!

Léto, díky!

Sedím na přehradě na břehu
plachetnice jako vlající kapesníky
táhnou se k obzoru jako kopečky sněhu
a mizí v dáli s převozníky

ze stromů ořechy padají
šaty pro Popelky nevydají
loučím se - léto, díky!
Stromy už se z listí svlékají

v barvách pestrých vlají
až tajím dech...
Holá pole a špičky střech
nechávám za zády

jako tvé smutky
v plamenech
ohnivé parády
jen ty, já a poslední vzdech

suchá tráva v bezdeší
tvou naději jak vítr konejší
píšu tvé jméno po zdech
nádech, výdech, a života povzdech...
Publikoval(a): Klarineb, 30.8.2017
Přečteno (558x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Mari13, Lipová, děda včela, Desiré, slunečnice69, Makaveli, Mirastus, gogol, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 25.11.2024 02:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti