Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ľudská sláva, V zenite života

Ľudská sláva, V zenite života

ĽUDSKÁ SLÁVA

Sláva. Sláva!
Komu?
Tomu, tomu, tomu...
Neplodnému stromu.

Sláva, sláva!
Skanduje kričí dav.
S rozumom zamknutým
ovenčí tisíc hláv.

Veniec slávy.
Kvet púpavy.
Vietor do nej fúkol.

I v bohatom žitnom láne
sa vytŕča kúkoľ.


V ZENITE ŽIVOTA

Moje vody prudko tečú
strmo do brehu.
Z danej čaše pijem víno
v stálom rozbehu.

V ruke držím zenit slnka
v oku trblet hviezd.
V tajuplné výšky neba
seba viem povzniesť.

Hmatkám obzor dookola
vidím neba sklon.
Umkne zenit, keď na západ
pôjdem za slnkom.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 26.8.2017
Přečteno (68x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 10:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti