Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Srpnová noc

Srpnová noc

Klarineb Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Noc na sklonku horkého léta z východu přinesla mráz...

Noc na sklonku horkého léta
z východu přinesla mráz
zahubila růži, co právě kvetla
vždyť jindy tanky v ulicích nepotkáš...

Těžko se dýchá prach v ulicích
krev se vsákla do dlažby, ztichl smích
cáry praporů trhá vítr, křik a střelba
na zemi ztracenou padla temná kletba

vládne tu strach a tíseň
někde hoří barikády
utichá svobody píseň
a lidé chodí bez nálady

.. v častuškách zní falešně
melodie zrady...

Ten trpký srpnový den
zasnil se v kalužích slzavých
nebesa vydala jen tichý sten
východ slunce byl krvavě nachový...
Publikoval(a): Klarineb, 21.8.2017
Přečteno (262x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Mirastus, Desiré, Lipová, Makaveli, gogol, děda včela, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti