Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Léto

Léto

děda včela Básně » o Lidech

Anotace: Jen tak ... pro radost...

Léto – to je krásný čas,
teplo slunce hřeje nás,
dělníkovi volno zní
pro rolníka to je pracovní.

Skývu brázdy poobracel,
aby v půdě zrno zasel,
s úctou k zemi hlavu sklání
žádá od ní požehnání.

A příroda – ta to byla
co mu práci ocenila,
zařídila zrna zrání
s úctou si jí proto chrání.

Léto – budiž pochváleno
tys rolníka píle věno,
celý rok se o to snažil,
aby toto léto zažil.
Publikoval(a): děda včela, 18.8.2017
Přečteno (173x)
Tipy (20) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Bezhlavý rytíř, Lipová, Květka Š., Desiré, Kajan, Kytka62, donne, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 22:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti