Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Fialky

**Fialky

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: rosa a tak...:-)

Mám ráda fialky
když kvetou a voní
a taky zelenou trávu
a rosu ranní.
Rosa se při ranním
slunci třpytí,
kdopak tě roso
asi chytí?
Chytla ji kočka
když trávou běžela,
na černém kožíšku
se rosa třpytila.
Potom se otřepe
a do písku si skočí
teď se černé kočce
zatřpytí oči.

Mám ráda
pampelišky v trávě
i z chmýří bambulky
vypadají hravě,
za chvíli je
celá louka barevná,
zvonky,máky,kopretiny,
kdo se v tom vyzná?
Slunce už pomalu zapadá
jde se spát
a hned ráno můžete
zas rosu nachytat.
Fialky
před první bouřkou voní
a v zarosené trávě
tam psi kočky honí...
---------------------------
-------------------
Publikoval(a): Květka Š., 16.8.2017
Přečteno (81x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, děda včela, Bezhlavý rytíř, Mirastus, Klarineb, gogol

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 02:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti