Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Není všem dnům konec

Není všem dnům konec

Zdá se, že
časy se mění
když kosi padají
k zemi únavou

všichni tak nějak
utíkáme dálavou
skrz smetiště
starých vzpomínek

(těch, co nám v šuplíku
střeží ztrouchnivělý notýsek)

také občas žádám
slunce o pár stupňů víc

a myslím na slova
co chtěl jsem
kdysi nahlas říct

tak snad se jednou
nezaleknu toho
odrazu v zrcadle

až ta dáma v černé kápi
zaklepe mi na dveře…
a odvede mě kdo ví kam

mou pýchou a radostí bylo
zalévat černý tulipán
co vyrašil mi na zahradě
(teď si hnije a žízní)

i to básníkovo
pero rázem vysychá,
zrovna když chtěl
zveršovat stav
své choré mysli

přesto však...
není všem dnům konec
Publikoval(a): Makaveli, 15.8.2017
Přečteno (121x)
Tipy (18) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Elll, Krokyno, Lipová, Martin Havlíček, slunečnice69, děda včela, Bezhlavý rytíř, Desiré, gogol, Klarineb

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti