Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ještě nevím

ještě nevím

Marcone Básně » Smutné

Anotace: ani nevím, proč jsem to napsal v 1 i 2 osobě zároveň. Asi vítr ...

snad mohla roztrhat šeď tvé duše
na červánky a procitnutí
mohla dát bílou barvu lnu
tím, že jsi jaká jsi

možná jen tou, tou pravou
ale v jarní minulosti je podzimní pravda
stejně se v květnu žádná nevdá
a v listopadu kytky vadnou

pevně doufáš, že už zas tu největší bolest
jako další úplněk nezaspím

v hebkých prstech rozjivenou tužku
a před sebou papír, co nepokreslíš

jenže zítra se vzduch zatetelí jinak
natruc jakémukoliv bázlivění
nebude nic, jak mohlo být
proto zůstáváš jen se svým sněním
Publikoval(a): Marcone, 12.8.2017
Přečteno (236x)
Tipy (20) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Desiré, Bezhlavý rytíř, Martin Havlíček, Mari13, gogol, Mirastus, děda včela, Makaveli, ProstěLu

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 17:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti