Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ujíždíme světu

ujíždíme světu

V krabici přestěhujeme si slunce
z dýmky drolí se včerejšky do sklenky vína
po kapsách poskládáme puzzle
pod večerem budeme si The Beatles desky zpívat.

Z pootevřeného okýnka rozluštíme svět
na rtu mollová vzpomínka, vůně podzimu.
Šepot kytary v pramínku vlasů,
na jazyku příchuť prázdninových cest.

Život maluješ vodovými barvami do průčelí měst
v srdci nosíváš bázlivý kopretiny květ.
Hvězdy píší naše řádky
zažité citáty jsou na nás krátký.

Noty spontánní jsou řečí duše
jsi první myšlenkou v křehkém hlase.
Oči tvé jako odstíny moře,
když vracíme slunce na břeh.
Tisíce mil v závětří,
když se nebe po bouři utiší.

Prošoupané tkaničky vypráví inzeráty,
že miliony lidí hledá své adresáty.
Lepím si poskládané puzzle
kreslené ze snů, že plachetnice pluje si vesmírem.
Publikoval(a): slzy-deště, 9.8.2017
Přečteno (131x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, děda včela, Desiré, Lipová, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 08:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti