Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ľudská myseľ 3.

Ľudská myseľ 3.

anna41 Básně » o Životě

Anotace: Myseľ detí, Myseľ ...násťročných, Myseľ dospelých, Myseľ starých

MYSEĽ DETÍ

Záhrada raja. Všade samý kvet.
Strom Poznania - Dobra, Zla.
Nikde ho nevidieť.
Slnko stále svieti v nevinný svet detí.


MYSEĽ ...NÁSŤROČNÝCH

Záhrada raja ohradená plotom.
Keď sa plot prekročí, čo sa stane potom?

Strom Poznania raší voňavé okvetie.
Vietor túžob, zmyslov ho ešte nezmetie.

Dotyk duše s láskou, vzdychy, bolestný ston.
Pre Neho plače Ona, pre Ňu plače On.

Prvý plač ľúbosti - najkrajší života tón.


MYSEĽ DOSPELÝCH

Doďaleka pole.
Zúrodnené, holé?
Nedozierny života lán
otvorený dokorán
do hviezd siahajúci plán.
Sila mysle, tela kypí
v tvorivom všemocnom vlnobití
vôle, chcenia, v ľudskom bytí.
Láva lásky čo v krvi iskrí
si život sama zaistí
zrodom nového človeka.

Z mysle dospelých, vyspelých ľudí
sila Boha vyteká.


MYSEĽ STARÝCH

Čas tiká minúty.
Život je minutý.
Tik - tak všelijak.
Kedysi rýchlik - vlak.
Teraz využitý vrak
odstavený v depe, v stanici.
Všetky plače života
im tečú po srdci.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 25.7.2017
Přečteno (78x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 00:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti