Janovské variace
Janovské variace
Anotace: .....1415..... 1969......
Hořící keř
v křišťálovém poháru pravdy
uvěřená lež
ač má krátké nohy
zvítězí paradoxně mnohdy
po bouři vane vítr vlahý
postavit se tomu zlu
v nesvobodě moci
plamenem tmu nevědomí
rozčísnout
voda v poznaném kouzlu
opojně drásavý pocit
černá skřínka svědomí
nesmí na dno poklesnout...
jiskra naděje v očistném tanci
nespálí tě přeci
a jako planetka zůstane navěky
dozrál čas umlčet
falešné proroky
Publikoval(a):
Klarineb, 7.7.2017