Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pominuteľnosť, Prirovnanie

Pominuteľnosť, Prirovnanie

POMINUTEĽNOSŤ


Kde si nechal batohy,
luxusné handry, skvosty?
Haraburdie.

Odetý do nahoty
hýrenia či v pôsty?
Odchádzaš v zabudnutie.

Bohatstvo tvojich dní,
ktorým si veril, žil
kde je?

Rujú sa psi na dvore
o spráchnivenú kosť.
ani jeden ju neje.

Rujú sa pre márnosť.


PRIROVNANIE

Život - rozbehnutý vlak.
Cieľ - letiaci vták.
Slnko - život v zenite.
Dažde - smútky umyté.
Mraky - zo života cieľov vraky.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 3.7.2017
Přečteno (76x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 12.5.2024 19:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti