Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na stráni

Na stráni

Mari13 Básně » o Lásce

Anotace: něco odlehčenějšího :-)

NA STRÁNI

Maliní a listí,
- ojíněné chřestí,
jen když jdeš v dešti,
voní jako látka
z košile našich dní.

Že budem poslední
a nemám, co jsem chtěla
- sotva mi odpovíš,
v dešti se otočíš,
kolem patníků,
po mokrém trávníku,
na lesklou silnici
vkročíš.

Pak běžíš
a v šeru
mezi dnem a nocí
se smýknem
a na stráni bez hříchů,
ve vlhkém tichu
jen náznaky smíchu
protrhnou zmoklý igelit
a zatopí obdělanou pýchu
našich hladových předků
potopou vzdechů.
Publikoval(a): Mari13, 1.7.2017
Přečteno (182x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a d a, Mirastus, Gaia., Lipová, Desiré, Makaveli, gogol, Marcone

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 08:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti