Zhasíná den...
Zhasíná den...
Zhasíná den jako oheň
v chladném podvečeru
ptačí zpěv zní ze všech směrů
utopil v mracích slunce
jak stříbrný peníz v tůňce
klesám až na dno, do hlubin
kéž se ze svých stínů vynořím
ach, ta nekonečná výheň!
Aladinovu lampu pohladím
ty vyskočíš z ní jako Džin
a splníš každé moje přání
dáš ruku svou do mých dlaní
Publikoval(a):
Klarineb, 26.6.2017