Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rozluky, Obraz i rám

Rozluky, Obraz i rám

ROZLUKY


Chcel by som žiť bez rozlúk.
V zatvorenom kruhu.
Bez vzdychov čo vlnia hruď,
nepoznať smútky, trud,
plaviť len jeden prúd,
mať v očiach slnka stuhu.

Veľmi chcem zabudnúť,
/ viem, že vyznávam blud /,
že v žití neistom
lúčim sa s každým dňom.



OBRAZ I RÁM


Každý človek je obraz i rám.
Nenapodobiteľný.
Sám.
Jak odblesk slnka na skle v odraze.
Žiari cez priezračnosť,
prach i cez sadze.
Seba samého jak svetlo cez oblok.

Originál vo vnútri.
Gýč navonok.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 23.6.2017
Přečteno (70x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 19:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti