Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pohádka

Pohádka

Bábulínka Básně » Balady, romance

Anotace: Povídání o pohádce.

Povídám,povídám pohádku
o vlkovi kůzlátku
máma říká kůzleti
ať je hodné nesletí
z toho třmínku pařezu
nezlob!Já tam vylezu.
Kůzle naříká a pláče
ale pořád někde skáče.
Máma příkazy mu dává,
ale potom zase mává.
Odchází mu pro travičku
k jídlu shánět potravičku.
Uzamkni se kůzle milé,
sic pochodíž zle nemile.
Kolem krouží nepřátele
ti by vlezli k tobě směle.
Vlk je zlý a ošklivý
nepřítel je šálivý.
Mohl by tě oklamat
i vše dobré slibovat.
Kůzle sliby slibuje
ale zvědavost jim lomcuje.
Vlk slibuje hory doly
pak se schoval za stodoly.
Přiskřípl si jazýček
by tence mluvil mazlíček.
Já maminka jsem tvoje
a ty kůzlátko moje.
Párkrát kůzle nevěří,
láká hlásek u dveří
ponenáhlu otevře
dvířka chlívku rozevře.
Vlk popadne kůzle ven
byla noc,či možná den
to již já vám nepovím
možná se to nedovím.
Jak to bylo potom dál
pohádku jsem povídal.
Určitě ta máma kozička
si přišla pro nehodného kozlíčka.
Já již velká jsem již dnes
ta pohádka je pro mne děs.
Já ji dětem nečtu takto již
i Karkulka je pro ně možná tíž.
Raději já o princezně,králi
takovou by si mé děti přály.
Dnes i moje vnoučata
chlapečkové,děvčata.
Nás strašili vlky
a byly to jen plky.
Ať je vše veselé dnes
a zaplní andělíčky les.
Místo vlka Karkulky,
Mějme rádi andulky.
Ptáčky,všechna zvířátka
otevřít jim vrátka.
Do našeho srdíčka
to je moje básnička.
Mějme se pak všichni rádi
moji věrní kamarádi.
Povídám,povídám pohádku
jinou než o kůzlátku.
Daleko je do pátku
od neděle do neděle,
zdravím vás já tady vřele.
Povídám,povídám pohádku
růžičce i poupátku.
Rozvinuté i poupěti
ke každému píseň letí.
Kdo ji příjme,ať je rád
tomu budu kamarád.
Kdo má srdce upřímné
ten mě možná promine,
že jsem tady pěla
a o pohádkách snila.
Život by měl být v pohádkách,
ale né, o vlkovi a kůzlátkách.
Jak si život uděláš,
takový ho prožíváš.
Někdy se to zvrtne přece,
jak kamínek v řece.
Teče voda dolů,
měli bychom býti spolu.
Přátele vždy veselí
přes týden i v neděli.
Stále píši,nemám zvonec.
Snad se unavím a bude konec.
Mé pohádky i básničky
pro vás milé lidičky.
Pa,pa, zase někdy tady
zavrkám a pustím řady.
Mých písmenek trošičku
a sestrojím básničku.
Pohádku na dobrou noc
vás mám ráda hodně moc.
Publikoval(a): Bábulínka, 23.1.2011
Přečteno (759x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti