Ulice jako moře
Ulice jako moře
Anotace: Městem plavou jako plachetnice...taková odlehčená letní...
Ulice jako moře
Parným létem proplouvají
rozpálenou ulicí
ty barvy plachet rozevláté
střihy do stran svítící
jako lodě na moři
houpají se v bocích
ostře sledované muži
ženy svůdné v ladných krocích
teče asfalt horkým žárem
odkapává jako vosk svíce
do rytmu se kolébají
šaty a sukně jako plachetnice
představím si moře a jen tiše sním
nechávám se unést tím plachtovím
uklidní mé horkem rozbušené srdce
rozevláté plachty v záblescích zřítelnice...
Publikoval(a):
Klarineb, 22.6.2017