Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nagasaki

Nagasaki

Johny_J Básně » Balady, romance

Anotace: Trocha historické inspirace (Pearl Harbor > Nagasaki a Hiroshima)

Jen písek už je bodá,
do kolen a všech ran.
Než zazní píseň nová,
že mise už je done. [dan]

Když zazní nová píseň,
že teď už můžou žít.
Hned dostaví se tíseň,
co nelze zestavit.

Že zastavit to nelze,
je slunce jasnější.
To slunce sotva vleze,
na obzor tamější.

To slunce co se zvedá,
z obzoru nad pláží.
Těm dvěma usnout nedá,
kolena podráží.

Dnes neusnou tu spolu,
a ticho čítá čas.
Nic u jednoho stolu,
víc nezasednou zas.

I první rande bývá,
někdy tím posledním.
Když obejmou se sotva,
při žáru poledním.

Při žáru velké síly,
a pak už bílý screen. [skrýn]
Na stěně jen dva stíny,
a kolem černý dým.

Na stěně jen dva stíny,
a v dáli stoupá hřib.
Už zbyly jen těch viny,
jež dali pomsty slib.
Publikoval(a): Johny_J, 19.6.2017
Přečteno (205x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Desiré, gogol, Lipová, Mirastus

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 00:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti